Cartofi umpluti

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2013 | 4892 vizualizari

 

O mancare gustoasa, care poate fi cu usurinta adaptata la perioada de post.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de marime medie (sau 4 mari),
  • 200 g ciuperci,
  • 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde,
  • 2 oua,
  • 5 linguri de smantana,
  • 50 g unt,
  • 2 pahare de supa de legume,
  • patrunjel verde ,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit cateva minute. Dupa aceea se toarna smantana batuta impreuna cu ouale, sare si piper. Se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, se aseaza intr-o tava care merge la aragaz (eu am pus si bucatelele de cartof scobite), se toarna supa de legume, cate o bucatica de unt pe fiecarte cartof, si se da la cuptor la foc tare la inceput, apoi mai moderat cca o jumatate de ora (de cand incep sa fiarba) sau pana cand supa scade iar cartofii devin moi. Din cand in cand turnati cu o lingura zeama peste cartofi, ca sa nu se usuce prea tare.

Se servesc fierbinti, eventual cu cascaval ras deasupra, si cu salata de sezon.

TIPS-URI

1

nu sunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti