Ador să fac astfel de preparate pe care eu le consider de mare efect, iar băieții mei adoră să le savureze. :)
Acești cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon, au ieșit bestiali, păcat că nu am folosit niște cartofi mult mai mari, așa încât să pun oul fiert, întreg la mijlocul lor, ci doar câte o jumătate!
Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare.
Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm.
Îi tăiem în jumătăți și le scobim interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și cu mare grijă să nu-i rupem, sau să nu-i străpungem.
Cu ajutorul cuțitului, marcăm conturul pe unde să scobim interiorul, apoi folosim o linguriță, pentru a răzui interiorul.
Le lăsăm o bază de circa 5 - 7 mm grosime.
Presărăm peste ei puțin rozmarin măcinat fin, sare și piper, apoi adăugăm mozzarella amestecată cu chimen și frunze rupte de busuioc și așezăm câte o jumătate de ou, pe căte una din jumătățile de cartofi.
După cum am spus în introducere, dacă ar fi fost cartofii mai mari, ar fi avut loc oul întreg la mijlocul lor (a se urmări și pozele!!!).
Unim apoi, jumătățile de cartofi, să formăm cartoful întreg, pe care îl îmbrăcăm în feliile de bacon.
Așezăm mai întâi o felie de bacon de-a lungul cartofului să îmbrăcăm și vârfurile acestuia și cu două, sau trei felii, înfășurăm cartoful de-a latul.
Așezăm cartofii în hârtii de copt, pentru a presa bine feliile de bacon peste ei și îi dăm la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C, sau până când baconul se rumenește frumos peste cartofi.
În ultimele 7-8 minute, desfacem hârtiile de pe cartofi, pentru o rumenire optimă.
După cum am spus, sunt de mare efect acești cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon și pot fi seviți fie simpli, cu ketchup, sau ca garnitură la orice friptură.
Să vă fie de folos!
1
Din restul de ouă și miezul cartofilor, am preparat o mini salată orientală, cu o ceapă mică, roșie, și câteva măsline.