Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2020 | 5891 vizualizari

 

Cașcavalul pane este printre mâncărurile mele preferate, dar cu toate acestea, nu-l fac prea des, pentru că prepararea lui necesită foarte multă atenție și rapiditate, deoarece la temperatură mare se poate topi și ieși dezordonat din ”matca” sa. În urmă cu vreo două săptămâni am facut cașcaval pane la cuptor, ca să evit prăjeala și uleiul excesiv. Prepararea a fost la fel de dificilă, dar gustul final mi s-a părut la fel de plăcut.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de cașcaval
  • 3-4 ouă
  • 100-150 grame de pesmet
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitură:
  • 4 cartofi
  • salată verde
  • roșii
  • frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur:

Cașcavalul se porționează în felii de cel puțin 1 cm grosime. 

Ouăle se pun într-o farfurie și se mixează ușor, cu puțină sare.

Separat, se amestecă pesmetul cu piper.

Se trece o felie de cașcaval prin ou, apoi prin pesmet și se mai repetă această operațiune încă de două ori, după care se depune pe un platou, în așteptare, sau direct în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel, până ce se pregătesc toate feliile de cașcaval.

În momentul în care se începe prepararea feliilor de cașcaval, se aprinde cuptorul, ca să se încălzească bine.

Se dă tava cu feliile de cașcaval pane la cuptorul preîncălzit. Cașcavalul pane se coace la temperatură mare, câte 10 minute pe fiecare parte, după care se scoate din cuptor, ca să nu se topească, de la căldura mare.

Cât timp se prepară și se coace cașcavalul pane, se curăță, se spală și se fierb cartofii natur, pentru garnitură.

Pentru prezentare și servire, se pregătește din timp un platou pe care s-a pus ”un pat” de salată verde tăiată fideluță. Cașcavalul pane se servește fierbinte, cu o garnitură de salată verde și feliuțe de roșii.

Cașcavalul pane fiind preparat dietetic, la cuptor și nu prăjit în ulei, garnitura poate fi și de cartofi prăjiți.

 

TIPS-URI

1

Cașcavalul trebuie să fie mai tare, mai legat, nu moale, ca să reziste la temperatura mare și să nu se topească imediat.

2

Feliile trebuie să fie groase de cel puțin 1 cm, din același motiv, ca să nu se topească ușor la căldură.

3

Treceți de câte trei ori consecutiv, prin ou și pesmet, feliile de cașcaval, pentru ca stratul care învelește cașcavalul să fie mai gros și să împiedice topirea lui.

4

Cuptorul trebuie preîncălzit, pentru ca prepararea să fie rapidă. În caz contrar, cașcavalul se va topi, va ieși din învelișul de ou și pesmet și se va întinde în tavă. Și mie mi s-a întâmplat asta, dar am întors imediat feliile, ca să nu se răspândească tot cașcavalul în tava de copt.

5

Coaceți feliile de cașcaval pane la foc iute, câte 10 minute pe fiecare parte.

6

Pregătiți din timp garnitura, pentru a putea servi cașcavalul pane imediat ce îl scoateți din cuptor.

7

Pentru că este preparat dietetic, în cuptor și nu prăjit în ulei, acest cașcaval pane se poate servi și cu cartofi prăjiți și salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane la cuptor, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

09.06.2020, 21:34

Da, Rocsi, așa preparat este dietetic...

dantes 1

10.06.2020, 18:44

Gustos!

RODIMUR 1

10.06.2020, 19:38

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute pentru micul dejun