Castraveti murati (de vara)

de MOKUSKA in Muraturi, 3 Aug 2014 | 11791 vizualizari

 

In timpul verii nu ne saturam de salatele de cruditati, este la ordinea zilei sa pregatim o salata rapida. Dar uneori mai simtim nevoia sa mancam ceva mai sarat si mai acru, desi stiu nu este foarte sanatos. Vreau sa precizez ca acesti castraveti sunt crescuti in ghivece de flori ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti verzi
  • marar si cimbru uscat
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (de vara):

Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac.

Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm).

Apa se revarsa intr-o cratita si se sareaza dupa gust. (la 1 L de apa se pune 1 lingura rasa de sare)

Varsam saramura peste castraveti, asezam crengute de marar si cimbru, acoperim cu o farfuriuta.

Asezam borcanele intr-o tava si le lasam 3-4 zile la loc calduros.

Daca vreti sa se acreasca mai repede, puneti o felie de paine in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (de vara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta