Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2025 | 1044 vizualizari

 

Ce spui de niște castraveți murați pane? Sunt absolut delicioși, ușor de făcut și au o crustă crocantă care te va cuceri. Pentru acești Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios, sunt necesare câteva ingrediente: castraveți murați, pesmet, făină, ouă, usturoi și iaurt.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios
  • 1 borcan castraveți murați (800 ml)
  • 2 ouă de găină
  • 100 g făină de grâu
  • 100 g pesmet
  • 1 lingură susan
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 1 cățel de usturoi
  • mentă uscată
  • ulei pentru prăjit
  • sare și piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios:

Cum se prepara acesti Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios:

Amestecă iaurtul cu puțină mentă, usturoiul dat pe răzătoare și un praf de sare. Lasă deoparte sosul. 

Pune pesmetul într-un bol, adaugă semințe de susan și amestecă. Amestecă făina cu sare și piper.

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și amestecă-le bine.

Taie castravețîi în sferturi, pe lungime. Dacă sunt subțiri, ii poți tăia în jumătăți. Așază-i pe o hârtie de masă ca să absoarbă excesul de zeamă. 

Trece fiecare bucată de castravete prin făină, ou bătut, apoi pesmet și prăjește în baie de ulei bine încins. Prăjește pe ambele părți până capătă o crustă frumoasă, apoi scoate-i pe un platou tapetat cu hârtie de masă.

Servește castravețîi pane cu sos de iaurt. Un aperitiv crocant și delicios. 

Încearcă și rețeta noastră de Castraveți murați.

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]