Castraveti murati pentru iarna

de elucubratiiculinare in Muraturi, 12 Sep 2012 | 9784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti,
  • ~ 8 l apa.
  • 16 linguri sare,
  • 300 ml otet,
  • boabe de mustar,
  • boabe de piper,
  • o radacina de hrean,
  • 10 linguri de ulei.

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Castravetii se spala, li se vor taia capetele si se vor pune intr-o oala mare (in care sa incape toti). Apa se pune la fiert impreuna cu sarea (2 linguri de sare la 1 litru de apa), dupa care se toarna peste castraveti. Se va pune o farfurie deasupra castravetilor sa-i tina pe toti in apa. Se lasa pana a doua zi, cand vom scurge apa, pe care o vom pune iar la fiert si care se va turna iar peste castraveti. In a treia zi scurgem iar apa, in care adaugam otetul (200 ml la 5 litri de apa) si o punem la fiert. Aranjam castravetii in borcane, punem in fiecare borcan boabe de mustar, boabe de piper, putin hrean dat pe razatoare sau feliute. Turnam apa fierbinte in borcane si punem cate o lingurita de ulei la fiecare borcan. Se etanseaza borcanele cu capac sau celofan si la camara cu ele.

Se pot adauga rondele de ceapa, morcov si catei de usturoi.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveciori murati "bulgaresti"