Cataif

de Brindusa in Prajituri, 21 Ian 2011 | 30739 vizualizari

 

Cataiful este un desert turcesc, dar care se poate manca si in Grecia, intr-o forma putin modificata. Se face foarte usor, dintr-o baza facuta din paste foarte subtiri si insiropate din greu cu sirop concentrat de zahar. Chiar daca nu va plac deserturile foarte dulci, eu zic sa incercati macar o lingurita de cataif. O sa merite.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu taietei pentru cataif (350 g)
  • 300 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 400 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 300 g smantana
  • putina nuca, sau fistic  macinate mare
Portii: 19
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc)

Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute

Pune siropul la racit putin. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste.

Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana cand poti tine degetul inauntru

Toarna siropul peste taietei si lasa pana ce se raceste bine, iar siropul este absorbit. Taieteii trebuie sa se inmoaie, dar nu foarte tare. 

Pune putina frisca deasupra si presara cu nuca

TIPS-URI

1

Eu am gasit taietei de cataif deja preparati, adica copti in cuptor pana devin aurii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si cirese