Cataif a la Cleme

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2013 | 4134 vizualizari

 

Am tot rasfoit retete de cataif si pana la urma am facut eu niste combinatii,ca asa mi-au spus papilele mele ca trebuie sa fac....

 

INGREDIENTE

  • 400 g fidea foarte fina
  • 50 g unt ( margarina)
  • 300 g zahar brun
  • 250 ml apa
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 50-60 g margarina rama
  • 300 g nuci prajite si caramelizate
  • frisca cca 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif a la Cleme:

Fideaua se pune in tava se adauga cubulete de margarina si se da la cuptor pana se rumeneste

Separat se prepara un sirop din zaharul brun si apa,se da in fiert si cand fideaua este rumema se scoate din cuptor si se toarna siropul peste ea,se lasa la inmuiat,pana tot siropul este absorbit.

Se pregateste o crema fiarta moale se freaca ouale cu zaharul,se adauga amidonul si laptele si se da la fiert,pe baie de aburi sa nu se lipeasca.Cand este fiarta se adauga margarina.Se lasa un pic la racit.

Pregatim si nucile,le prajim,apoi le caramelizam si le facem mai marunte dupa ce se racesc.

Pregatim si frisca,eu prefer frisca din smantana,dar este buna si cea Hulala

Asamblare:Un strat de taitei insiropati,nuca prajita,crema  fiarta,frisca si tot asa pana terminam ingredientele,desupra punem nuca .Cam asta-i tot,sper ca am fost destul de explicita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif a la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cataif cu mere coapte