Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii

de Ancutsa in Porc, 4 Noi 2020 | 4062 vizualizari

 

Am pregătit ceafă de porc cu ciuperci la cuptor, cu vin și mirodenii, iar alături, cartofi fierți, pe care i-am rumenit ulterior în tigaie cu usturoi, rozmarin.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceafă de porc,
  • Ciuperci champignon,
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 1 cățel de usturoi,
  • O crenguță de rozmarin,
  • Garnitură:
  • 8 cartofi roz mari,
  • Sare, după gust,
  • 2 căței de usturoi,
  • Câteva frunzulițe de rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii:

Feliezi ceafa de porc și o așezi într-o tavă cu uleiul, vinul, apa, mirodeniile (usturoi și rozmarin), ciupercile curățate și spălate și dai la cuptor la foc mediu (în total cam 40 de minute sau până se pătrunde bine). Nu uita să întorci carnea după primele 10 minute, să se rumenească frumos.

 Fierbi cartofii în coajă, îi lași la răcit, îi decojești, îi tai în felii lungi, ceva mai groase. Răsfiri cartofii într-o tigaie în care ai pus puțin ulei, doi căței de usturoi tăiați grosier și câteva frunzulițe de rozmarin și îi rumenești.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/ceafa-de-porc-cu-ciuperci-si-cartofi-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din carne de porc umplute cu Pancetta, in sos de ardei copti si rosii & ciuperci la tigaie