Este o reteta cu multe calorii, buna pentru gurmanzi si iubitori de carne de porc.
Bucatile de ceafa se bat usor cu ciocanul de snitele, se ung cu ulei de masline pe amandoua partile, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc si boia de ardei iute. Se stropeste cu vin alb si se lasa la temperatura camerei 1-2 ore. Apoi se aseaza carnea in tava de friptura, se adauga si sosul ramas, se acopera cu un capac si se da la cuptor pentru 1 ora (din cand in cand carnea se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu sosul din tava). Cand este aproape gata se scoate capacul, se lasa sa se rumeneasca putin carnea timp de 10 minute si se pune peste friptura pasta de tomate diluata cu apa calduta si usturoiul taiat marunt. Se mai lasa 5 minute, se scoate de la cuptor si se presara paterunjel verde tocat marunt. Se serveste cu cartofi la cuptor sau cu orice alta garnitura doriti.