Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon

de Alexandra Burz in Porc, 28 Iun 2015 | 3560 vizualizari

 

Pentru o cina copioasa :))

 

INGREDIENTE

  • 6 felii ceafa de porc fara os
  • 500 gr cartofi noi
  • 150 ml lapte
  • 100 gr margarina/unt
  • 4 castraveti
  • 3 rosii
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • otet
  • ulei presat la rece
  • apa
  • patrunjel frunze pt decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon:

  • Spalam bine bucatile de carne, le asezonam cu sare si piper, le lasam la marinat pt 1-2 ore.
  • Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare aprox 20-25 minute.
  • Cand sunt fierti strecuram apa....adaugam margarina/untul si laptele.
  • Mixam pana devine pufos si nu mai sunt cartofi nezdrobiti.
  • Carnea o punem pe pe grill aproximativ 20 min intorcandu-se de pe o parte pe alta ca sa nu se arda.
  • Spalam bine si curatam legumele...le taiem corespunzator...adaugam sare...piper...otet si ulei presat la rece dupa gust.
  • Amestecam si decoram
  • Asezam totul pe farfurii...decoram...si savuram :)

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

puteti inlocui ceafa de porc cu piept de pui

2

puteti folosi ulei de masline extravirgin

3

in salata puteti adauga ce legume preferati si chiar bucati de telemea sarata

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

29.06.2015, 08:57

Buna!

Rocsi 1

29.06.2015, 11:42

Buuuuun!

Rahela Velicu 1

12.06.2021, 08:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de porc la tavă