Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2014 | 5376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 felii ceafa de porc fara os
  • 5-6 catei usturoi
  • 6-7 cartofi
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • boia de ardei dulce
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara:

Ceafa se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat aproximativ 30-40 minute

Curatam cartofii, ii spalam bine, taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare

Curatam usturoiul, il pisam, il frecam bine cu putina sare si ulei pana ajunge la o consistenta precum maioneza

Adaugam un varf de cutit de boia, un varf de cutit de nucsoara, amestecam bine, adaugam o lingurita de smantana, omogenizam si lasam la rece pana la servire

Incingem bine grillul, carnea o ungem cu putin ulei cu ajutorul unei pensule(eu am avut de silicon)

Punem carnea pe grillul incins si lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cam 15 minute

Strecuram cartofii de apa fiarta, adaugam untul, laptele fierbinte si sare daca mai este nevoie

Se asambleaza frumos pe farfurii

 

POFTA BUNA!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Furnici in copac