Ceafa la tigaie cu sos

de katty in Porc, 15 Mai 2020 | 3808 vizualizari

 

O fripturica simpla si rapida imbunatatita cu un sos delicios dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati ceafa cu os
  • 1 lingurita ulei
  • ierburi de provence
  • sare dupa gust
  • piper
  • 70 ml vin alb
  • 200 gr rosii pasate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 gr smantana
  • 1/2 lingurita zahar
  • cartofi la cuptor si salata verde pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu sos:

Carnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare  si piper.

Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi o scoatem intr-o farfurie si o pastram la cald.

In grasimea ramasa de la carne punem vinul si rosiile pasate. Adaugam sare, piper dupa gust, zaharul, ierburi de provence.

Fierbem pana sosul se ingroasa, apoi adaugam smantana. Mai dam cateva clocote, apoi oprim focul.

Servim ceafa cu sos, garnitura de cartofi si salata verde.

TIPS-URI

1

ajustati cantitatea de zahar in functie de cat de dulci sunt rosiile

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc - dupa model ardelenesc