Chec

de Adi75 in Dulciuri, 14 Feb 2016 | 2709 vizualizari

 

Aceasta rețeta o am de la o fina de-a mea , numai ca eu am făcut mici modificări .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri fulgi de ciocolata
  • 1 lingurița praf de copt
  • Pentru glazura
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri margarina Unirea
  • 2 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

BLAT

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate , in alt bol mixam ouăle cu uleiul apoi adaugăm laptele si mai mixam puțin , turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam cca 3 minute pana se amesteca bine . Compoziția obținută se pune intr-o tava pt chec tapetata cu hârtie de copt se da la cuptorul preancalzit  pentru cca 30-35 min la o temperatura de 180 grade . 

GLAZURA 

Se pune zaharul cu apa la foc mic , cand se topește zaharul se pune margarina si cacaua , se fierbe puțin pana obținem o glazura mai densa , si se pune uniform peste chec .

TIPS-URI

1

In loc de fulgi de ciocolata se poate folosi ciocolata mărunțită .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piersici din compot