Chec alb cu cirese, invelit in ciocolata

de lia maria in Prajituri, 7 Iun 2011 | 4831 vizualizari

 

Delicios, pufos, aromat, intr-un cuvant minunat !
Avea-m cateva albusuri prin congelator, le-am decongelat si am facut acest dulce.
Deasupra m-am jucat putin cu cateva cirese trase-n ciocolata si a iesit perfect !

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 50g unt topit si racit
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita esenta de portocala/coaja rasa
  • 500g cirese fara samburi si scurse de zeama
  •   Pt ornat:  
  • 200g ciocolata menaj
  • 100g unt
  • Cateva cirese intregi, cu codita/optional
  • Cateva ornamente de ciocolata alba/optional

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb cu cirese, invelit in ciocolata:

Batem albusurile cu praful de sare si zaharul pana spuma e bine legata, adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt si esenta de portocala. Omogeniza totul usor cu o paleta de jos in sus, apoi adaugam si fructele. Turnam compozitia in tava unsa cu unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45’. Lasam checul sa se raceasca bine.

Punem ciocolata, taiata bucatele sau data pe razatoare intr-o craticioara, la topit, pe aburi. Cand ciocolata s-a topit, luam craticioara de pe abur si adaugam untul taiat in bucatele. Amestecam pana ce untul e topit complet si este incorporate in ciocolata. Luam cateva cirese, le tinem de codita si le scufundam in ciocolata, apoi le asezam pe o bucata de hartie de copt, sau pe ambalajul pachetului de unt, spre exemplu. Le dam la rece pentru 5-10 minute.

Asezam checul racit, pe un grilaj si incet turnam peste el ciocolata, astfel incat sa-l acoperim cat mai bine. Luam ciresele de la rece si le fixam pe chec ( ele se vor lipi instantaneu). Punem ornamentele albe de jur imprejur si lasam cateva minute sa se intareasca glazura, apoi taiem checul in felii si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb cu cirese, invelit in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu pere si ciocolata amara