Chec Alb - Negru

de Aletta in Prajituri, 21 Iun 2015 | 19821 vizualizari

 

Aceasta reteta de chec o am de la bunica mamei,o reteta veche, cantitatile sunt masurate in cana,pahar :d dar este foarte bun si pufos.
Din aceste cantitati vor rezulta 2 bucati de chec.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate cana de lapte (150 ml)
  • 150 ml ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Alb - Negru:

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua.

Jumatate din cantitate se omogenizeaza cu 2 linguri de cacao si apoi se combina pentru a obtine un aspect marmorat.

Se lasa la cuptor 25-30 minute pana trece de testul scobitorii. ;)

TIPS-URI

1

Pentru ca prajitura sa creasca frumos,toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Alb - Negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]