Chec aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2012 | 4578 vizualizari

 

Un aperitiv apreciat de sarbatori, si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • sunca 300 g.,
  • cascaval sau barnza de burduf 300 g.,
  • oua 2 bucati,
  • masline feliate 300 g.,
  • smantana 12% grasime 3 linguri,
  • faina alba de grau 3 linguri,
  • ceapa verde 3 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • oua fierte 3 bucati
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune jumatate din compozitie, peste care se pun ouale fierte intregi si deasupra cealalta jumatate din compozitie. Se coace in cuptorul preincins, cca. 30 de minute la foc mediu.

Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, checul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasaca in forma. Se feliaza rece.

TIPS-URI

1

sunca se poate inlocui cu orice fel de mezel

2

dupa gust se poate adauga si ardei proaspat rosu sau galben

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]