Chec aperitiv cu ciuperci

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 21056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -140 g faina
  • -5 oua
  • -400 g ciuperci
  • -200 g cascaval
  • -20 masline cu gogosari
  • -110 ml lapte
  • -55 ml ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -o legatura marar
  • -o legatura patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ciuperci:

Se curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul de galbenusuri. Se va obtine o compozitie mai consistenta. Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de mai sus cu miscari lente de sus in jos.

Cascavalul se taie cubulete. Se opresc 20 g pentru a se presara deasupra checului in timpul coacerii.

In compozitia de oua si faina se adauga cascavalul, ciupercile, mararul si patrunjelul tocat marunt si se amesteca cu miscari usoare de sus in jos. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se tapeteaza cu foaie de copt o forma de chec si se toarna jumatate de compozitie. Se repartizeaza 10 masline de-a lungul tavii, se toarna cealalta jumatate si se mai adauga inca 10 masline. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor se presara cascaval deasupra checului pentru un gust dar mai ales pentru un aspect deosebit.  

Pufos, gustos si frumos colorat! Mi se pare ca amestecul de culori il face si mai apetisant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai la punga