Chec aperitiv cu morcov

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2015 | 4621 vizualizari

 

Un chec simplu şi delicios cu mare succes în rândul fetiţelor mele!

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă;
  • 200 gr de morcov ras fin;
  • 200 gr făină albă proaspăt cernută;
  • 200 gr de caşcaval ras;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui;
  • un praf de sare (gustaţi compoziţia înainte de a adauga sare, eu nu am mai pus, caşcavalul folosit era destul de sărat).
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu morcov:

Într-un bol înalt spargem ouăle şi le batem uşor.

Radem morcovul şi caşcavalul pe răzătoarea fină.

Începem să le adăugăm alternativ peste ouă, amestecând de fiecare dată.

După ce am adăugat morcovul şi caşcavalul adaugăm făina amestecată cu praful de copt si uleiul, alternativ, până obtinem un aluat destul de grosuţ.

Turnăm compoziţia în tava de chec (de 30 de cm) tapetată cu hârtie de copt şi coacem în cuptorul preîncălzit în prealabil 30-35 de minute la 180 de grade (checul va fi uşor umed dar vă asigur ca este copt).

Servim rece cât şi cald alături de iaurturi naturale (fără arome). 

Este deosebit de bun şi gustos! 

TIPS-URI

1

Puteti adăuga un pic de chimen măcinat, o ceapă tocată mărunt, dovlecel ras, cubuleţe de ardei, cubulete de şuncă etc.

2

Data viitoare voi folosi o tavă mai mică pentru că nu a iesit foarte înalt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri Caprese