Chec aperitiv cu ton

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2015 | 7640 vizualizari

 

Checul aperitiv este bun si potrivit oricand ...este bun cald sau rece...poate fi servit ca atare sau alaturi de o salata, la pachet ....Noi am servit alaturi de cartofi prajiti :)

 

INGREDIENTE

  • 160 gr ton in ulei
  • 150 gr porumb dulce
  • 11 masline
  • 3 fasii rosii uscate in ulei
  • 1\2 ardei gras verde
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 rosie ( pentru decor)
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ton:

Intr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse de ulei si tocate marunt . 

Presaram sare dupa gust si amestecam bine ingredientele.

Separat in alt bol batem cele patru oua spuma cu putina sare si piper.

Adaugam ouale in bolul cu legume si amestecam usor . 

Punem apoi faina impreuna cu praful de copt si amestecam . 

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) . Punem compozitia si ornam cu felii de rosie. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce checul s-a rumenit frumos la suprafata. 

Cand checul este gata , il scoatem din cuptor , il lasam sa se racoreasca putin apoi il feliem .

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]