Chec bicolor cu seminte

de Valclaudia in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 6017 vizualizari

 

va astept dimineata la cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri apa minerala
  • 200 gr. unt gras
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri mix de seminte (susan, in, floarea soarelui)
  • cca 20 gr. zahar pudra pentru decorat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor cu seminte:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de copt si untul tinut la temperatura camerei cel putin o ora.

Adaugam rand pe rand cele 6 linguri de apa minerala, apoiincoproram faina si albusurile altenandu-le.

Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt.

Compozitia o impartim in doua.

Intr-una din parti incorporam pudra de cacao, apoi turnam in cele doua tavi intai 3/4 din compozitia care contine cacao, apoi pe mijloc turnam compozitia galbena iar peste aceasta restul de compozitie maro.

Presaram cate o lingura de seminte peste fiecare chec.

Dam tavile la cuptor pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata scoatem tavile din cuptor, le lasam la racorit,apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 10:42

Ce chec bun!

mirela0911 1

25.02.2016, 18:20

Pufos si bun!

RuxyRux 1

26.02.2016, 20:30

Ce pot sa mai spun? Un deliciu la cafea...am rapit o bucatica Extraordinar!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise cu topping de ananas caramelizat