Chec cu cacao

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 5361 vizualizari

 

Reteta este pentru doua checuri.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri ulei;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • 16 linguri zahar;
  • un praf de copt (10 g);
  • o lingurita coaja rasa de portocala;
  • 350 g faina;
  • doua linguri cacao;
  • 4 linguri apa.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga praful de copt, coaja rasa de portocala si faina. Cea din urma se adauga putin cate putin si se amesteca aluatul cu o spatula de lemn, cu grija, pana cand se omogenizeaza.

Se adauga aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, oprindu-se 2-3 linguri de aluat, in care se adauga apa si cacao si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune peste aluatul din tavi.

Tavile se baga la cuptor pana cand checurile trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, checurile se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scot din tavi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]