Chec cu cacao si banane ( de post)

de alilianaa in Dulciuri, 16 Apr 2015 | 4610 vizualizari

 

Multumesc Laura :* .. pentru inspiratie. Tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • o cana si jumatate de zahar
  • 1 jumatate cana de ulei
  • 3 3/4 cani faina
  • un plic praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • esenta rom
  • o portocala ( coaja si suc)
  • o banana
  • Glazura: 2 linguri cacao 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si banane ( de post):

Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala.

Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec, se toarna compozitia , o parte, se pune feliile de banana si se adauga restul compozitiei. Se pune la copt pentru cca 25 minute la foc mediu. Te face testul scobitorii. 

Cand este gata, se lasa in aragaz cu usa intredeschisa ( eu asa am procedat).

Cand checul este racit bine se adauga glazura.  Intr-o craticioara se pune apa si zaharul se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga uleiul si cacaoa. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se leaga ca un sos mai gros. 

Aceasta compozitie se pune peste chec. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si banane ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf