Am cumparat o conopida mare si am facut un gratin cu branza feta si acest chec aperitiv .
Am folosit o faina cu seminte speciala pentru facut crackers. Puteti pune faina dorita sau seminte.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/12/chec-cu-conopida-si-ton.html
Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute. Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Presati in piureu conopida, adaugati tonul scurs si amestecati impreuna.
Puneti faina cu seminte, smantana, cascavalul si condimentati.
Amestecati bine, puneti compozitia intr-o tava de chec unsa.
Dati la cuptor timp de 40-45 minute, verificati cu lama unui cutit trebuie sa iasa curata.
Lasati sa se raceasca inainte de a scoate din forma.
Taiati felii si serviti.
Minunat in aperitiv sau de servit cu o salata verde.