Chec cu crema de lapte

de ccrisstiana in Prajituri, 15 Ian 2012 | 5548 vizualizari

 

La prima vedere pare o reteta destul de dificila;)),dar nu este chiar asa.Dupa mine pare destul de simpla...oricum o las la aprecierea voastra.Sper sa o incercati,va garantez ca merita tot efortul;)!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 9 oua
  • 500gr zahar
  • un praf de copt dizolvat cu o lingura zeama de lamaie
  • 150ml ulei
  • 600gr faina
  • cacao

 Pentru crema:

  • 2 linguri faina
  • 500ml lapte
  • 50gr unt
  • 100gr zahar
  • o lingurita zeama de lamaie 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu crema de lapte:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza putin.Se dizolva intr-o cana praful de copt cu o lingura zeama de lamaie si se adauga peste compozitia de albusuri.Se pune uleiul si se amesteca din nou,dar de data aceasta cu ajutorul mixerului.Se adauga faina,se amesteca,iar ultimele se pun galbenusurile.Acum se amesteca pana ce se omogenizeaza.Se toarna trei sfert din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina.Restul compozitiei se amesteca cu cacao dupa preferinta,depinde cat de inchisa la culoare doriti sa fie.Dupa aceea turnati si compozitia cu cacao in tava.Se pune tava la cuptor timp de 30 minute,iar cand o scoateti puteti incerca proba cu scobitoarea.In timpul in care se afla checul la cuptor se prepara crema de lapte:se pune laptele la fiert,iar intr-un castron se amesteca cele 2 linguri de faina cu putin lapte rece si se toarna in lapte,fara a opri focul.Se amesteca si se pune zaharul,untul si zeama de lamaie si se amesteca intr-una(pana fierbe).Se inchide focul si se lasa la racit.

Dupa ce ati scos checul de la cuptor se lasa sa se raceasca 25-30 minute si se taie pe jumatate,iar apoi se ia fiecare jumatate si se taie la randul ei pe orizontala.Se unge partea de jos cu crema de lapte.Deasupra se poate adauga dupa preferinta frisca,ciocolata topita sau gem si se pot presara nuca sau alune macinate.La sfarsit se poate orna checul cu fructe,ornamente...(eu am pus deasupra frisca si am presarat nuca,iar la sfarsit l-am ornat cu kiwi:D)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu pere (de post )