Chec cu dovleac copt

de alldayspice in Prajituri, 3 Oct 2013 | 6288 vizualizari

 

Am incercat aceasta reteta pentru un concurs. Rezultatul mi-a placut enorm, obtinand un chec foarte bun, pe care l-am repetat la nici o saptamana.
Autor: Laura Adamache.
p.s. decorul e nota mea personala.

 

INGREDIENTE

    • 1 ou
    • 150 g zahar (am folosit brun)
    • 1 pastaie vanilie
    • 250 g piure de dovleac copt
    • 240 g faina
    • 100 ml lapte
    • 65 g unt topit
    • 1 praf de sare
    • 1 plic praf de copt
    • 50 g ciocolata (optional)
    • 20 g unt (optional)
    • 20 g fulgi de migdale (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac copt:

Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale.

Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem pulpa dovleacului, pe care o pasam pentru a obtine un piure.

Intr-un bol punem oul, zaharul si miezul de la pastaia de vanilie. Omogenizam, dupa care adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac si un varf de sare. 

Cernem faina amestecata cu praful de copt si o adaugam peste compozitie, in trei transe.

La final incorporam si laptele.

Ungem o tava pentru chec, cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia, care este destul de densa, si coacem la 170 grade celsius timp de 45-50 minute.

Cand scoatem facem testul cu scobitoarea si daca este umed mai lasam 5 minute.

 Imediat ce am scos checul de la cuptor l-am presarat cu scortisoara.

Pentru a servi am ales varianta de a "stropi" checul cu ciocolata (unt+ciocolata topite la bain marie) si a presara cu fulgi de migdale prajiti.

:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anca_rm 1

04.10.2013, 08:40

ce frumoasa culoare are , cred ca e tare gustos

Corinuta 1

04.10.2013, 15:51

ce culoare faina!

bianca92 1

07.10.2013, 10:21

Am si eu un dovlecel acasa si ma bucur ca am vazut reteta ta. Acum stiu ce o sa fac cu el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu lamaie si iaurt