CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI

de mihaelar63 in Dulciuri, 3 Mar 2017 | 5406 vizualizari

 

 Un chec pe placul meu, cu multe fructe confiate si nuci. A fost un deliciu. Cu siguranta, il voi prepara si cu alta ocazie. Pentru acest chec, m-am inspirat de la Adriana65, careia ii multumesc pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 unt
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1/2 lingurita pudra curcuma
  • 150 gr nuci curatate
  • 150 gr stafide si merisoare deshidratate
  • 100 gr mix fructe confiate [lamaie, kiwi, portocale]
  • 100 gr cirese confiate
  • 3 linguri rom
  • 3 linguri limoncello [lichior lamaie]
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI :

  1. Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello.
  2. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora.
  3. Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri.
  4. Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine cremoasa.
  5. Se incorporeaza in amestec, galbenusurile, unul cate unul.
  6. Faina se amesteca cu praful de copt si pudra de curcuma.
  7. Albusurile se bat spuma.
  8. Compozitia cu unt, zahar, galbenusuri se amesteca cu cea cu faina.
  9. Amestecand usor, se incorporeaza in aluat si albusurie batute spuma.
  10. La sfarsit, se amesteca totul cu fructele confiate si cu nuca.
  11. Se unge o tava de cozonac cu unt si se tapeteaza cu faina alba.
  12. Se pune tava la cuptorul preincalzit,  la 200 grade C, timp de o ora.
  13. Dupa 20 minute, se reduce intensitatea caldurii, la 175 grade .
  14. La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.
  15. Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.
  16. Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.
  17. Serviti checul cu fructe confiate si nuci alaturi de cafea, lapte sau ceai.

TIPS-URI

1

Ouale si untul si faina sa fie la temperatura camerei.

2

La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.

3

Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.

4

Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

kytz 1

04.03.2017, 10:59

Minunat !

mirela0911 1

05.03.2017, 16:57

O feliuta mai gasesc?

PopescuIonel 1

07.03.2017, 19:28

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pelincutele Domnului