Chec cu mac

de laylalala in Prajituri, 1 Sep 2010 | 6724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 4 oua, separate
  • 150 ml Limoncello
  • 200 ml lapte
  • 400 gr mac, macinat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, ghimbir, lamaie, cuisoare)
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • zahar pudra
  • zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac:

Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec. Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca.Se incorporeaza apoi Limoncello urmat de lapte.Se inglobeaza macul, coaja rasa si zeama de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si mixul de condimente si se incorporeaza in compozitia cu mac.Se inglobeaza albusurile batute spuma.Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt pana cand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata, aprox.40 minute.

Dupa ce s-a copt checul, se lasa sa se raceasca apoi se stropeste cu o glazura obtinuta din zahar pudra si zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu capsuni