Chec cu nuca

de oana_d in Prajituri, 12 Mai 2013 | 5679 vizualizari

 

Pentru situatia in care de la cozonac va mai ramane nuca si vreti s-o folositi. Sau.. pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • o ceasca de lapte (50 ml),
  • 3 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • razatura de lamaie si portocala,
  • praf de copt,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de nuca macinata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca:

Mai intai se mixeaza albusurile cu zaharul spuma tare. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, aromele, faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata. Ultimele 2 ingrediente se incorporeaza usor, cu o lingura, mai bine decat cu mixerul.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute la foc potrivit. Este gata cand trece testul scobitorii. Rece, se dezlipeste hartia de copt de pe chec si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca, inspirat de la Motan