Chec cu nuca de cocos

de Rocsi in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 9844 vizualizari

 

Un super checulet, pufos si aromat. Multumesc pentru reteta Anca , pot sa zic ca l-am mancat dintr-o suflare :D...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 170 gr faina
  • 100 g iaurt
  • 40 ml ulei
  • 100 gr nuca de cocos + 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca de cocos:

Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos.

In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma impreuna cu zaharul.

Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Cernem faina, o adaugam treptat in compozitia de mai sus. La final punem praful de copt si esenta de vanilie. Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, turnam compozitia. Luam cu lingura din albusurile batute cu nuca de cocos si punem deasupra checului, pe intreaga suprafata. Apasati usor cu lingura sa intre in compozitia de oua, eu nu am facut acest pas si nuca mea de cocos s-a rumenit putin.

Dam tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si lasam checul pana este copt, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il lasam sa se raceasca, apoi il servim ca e prea bun!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fulg de nea