Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare.
Galbenusurile se freaca cu alte 3 linguri de zahar, praf de copt, un praf de sare pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala,esenta de migdale si nuca macinata, mixam la viteza mica a mixerului inca putin, apoi renuntam la el si pentru pasul urmator ne inarmam cu o lingura de lemn.
Adaugam peste acest amestec cate o lingura de spuma de albusuri si una de faina pana incorporam toata cantitatea, amestecam usor.
Tapetam o tava cu faina, dupa ce in prealabil aceasta a fost unsa cu ulei.
Turnam jumatate din cantitatea de amestec pentru blat in tava, in partea ramasa incorporam 1 lingura pudra de roscove (karob).
Peste amestecul alb presaram fulgi de migdale si seminte de rodie iar la final repartizam din loc in loc pete de amestec cu karob.
Dam tava la cuptor la temperatura moderata pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea (165 grade, cca 40 min.).
Lasam la racit, portionam si servim.
Pofta buna!