Iată una dintre cele mai aromate și gustoase combinații pentru un chec de casă. Se face foarte ușor și te cucerește cu textura pufoasă și aroma minunată a portocalei.
Pentru a pregăti acest Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, portocală, ulei.
Cum se prepara acest Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri:
Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C.
Spală bine și taie portocala în bucățele, apoi paseaz-o cu ajutorul unui blender.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare, zahărul și esența de vanilie și mixează bine până își dublează volumul. Încorporează uleiul și piureul de portocală. Adaugă făina amestecată cu praful cu copt și omogenizează.
Toarnă compoziția în tava de copt.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la răcit.
Pregătește glazura. Amestecă într-un bol zahărul cu 3-4 lgte suc de portocală până la omogenizare. Înțeapă checul din loc în loc și toarnă restul de suc de portocală.
După ce s-a răcit de tot, glazurează checul, apoi savurează o felie. Este un chec incredibil de gustos și aromat.