Chec cu vin Marsala

de Doralinda in Dulciuri, 15 Ian 2013 | 4091 vizualizari

 

Azi mi s-a terminat checul ptr cafeaua de dimineata si am zis sa incerc altul! Foarte bun si asta! Nu ca l-am facut eu.....:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr sirop:
  • 180 gr zahar
  • 100 ml suc de portocale proaspat
  • 100 ml suc de lamaie
  • Ptr chec:
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata ptr topit
  • 200 gr unt
  • 1 si jumatate lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita scortisoara praf
  • 200 ml vin marsala
  • putin unt topit ptr ungerea tavii
  • Ptr glazura:
  • 150 gr ciocolata ptr topit
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vin Marsala:

Siropul il preparam prin punerea la fiert a tuturor ingredientelor ptr cca 10 min, apoi lasam sa se raceasca. Intr-un bol mixam untul topit pana se albeste putin, apoi punem ouale pe rand unul cate unul, siropul facut, scortisoara si ciocolata topita in bain marie. Faina o avem deja amestecata cu praful de copt si punem cate putin in compozitie alternand cu vinul. Ungem tava cu unt, presaram cu putina faina si punem compozitia. Lasam cca 45 min la 180C (cuptorul sa fie deja preincalzit). Cand e gata, lasam checul sa se raceasca, il scoatem din forma si taiem felii. Topim ciocolata in bain marie impreuna cu smantana si mierea de albine. Punem glazura intr-un bol si servim checul turnand cu o lingurita din glazura. E un desert frumos ptr musafiri!

TIPS-URI

1

bineinteles, puteti sa nu puneti glazura daca nu doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vin Marsala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si ciocolata