Chec de cacao cu inima de cocos

de JustLoveCookin in Prajituri, 1 Feb 2011 | 5536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2,5 cani faina
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Pentru inima de cocos:
  • 50 ml lapte
  • 150 g nuca de cocos
  • 1 albus
  • 3 lingurite amidon
  • 130 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao cu inima de cocos:

Mixam albusurile cu zaharul, iar in alt vas galbenusurile cu cana de ulei , laptele , faina cernuta in care am amestecat praful de copt , cacaoa, apoi punem si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Aceasta compozitie se amesteca usor cu albusurile , de jos in sus , cu un tel sau cu o lingura de lemn.

Compozitia ciocolatoasa o dam deoparte si mixam un albus cu 130 g zahar.Turnam deasupra 50 ml lapte si 3 lingurite de amidon si mixam din nou.La urma punem nuca de cocos si amestecam.

Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si faina.Eu am facut 2 checuri mai mici. Unul intr-o forma de plumcake si unul intr-o forma de chec rotunda.

Explic ca si pentru o singura forma: punem jumatate din compozitia cu cacao in forma de chec,apoi cu o lingura luam compozitia de cocos si o punem in centru, din loc in loc, sau intinsa.

Deasupra turnam toata compozitia de cacao ramasa si dam cuptorul incins la 180 grade, pt cca 40 minute.

Facem testul scobitorii, iar daca iese uscata, lasam putin sa se racoreasca,dupa care asezam checul pe o farfurie si asteptam sa se raceasca inainte de a-l servi,chiar daca tentatia e mare.

Odata racit,punem putin zahar pudra intr-o strecuratoare pt ceai si pudram.

Observatii:

Cana folosita pentru masuratori este o cana de 250 ml.

Daca nu vreti sa pudrati cu zahar,sau daca va doriti un chec mai deosebit,topiti pe aburi sau in microunde150 g ciocolata impreuna cu 3-4 linguri de lapte,apoi turnati deaupra. Va fi mega ciocolatos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao cu inima de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuci, ciocolata si cocos