Chec de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 20 Noi 2010 | 4278 vizualizari

 

Este de departe cel mai bun si cel mai delicios chec cu ciocolata pe care l-am servit vreodata....

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana de cacao
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 oua
  • 1 1/2 lingurita vanilie
  • 1 cana si 1/4 faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 cana zahar
  • 13 linguri unt( 185 gr) moale la temperatura camerei    
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de ciocolata:

Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc.

Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara)

Intr-un vas se amesteca cacaoa cu apa fierbinte pana se dizolva bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia.

La mixer se pun ingredientele uscate faina, praful de copt, zaharul si sarea.

La viteza cea mai mica se mixeaza usor 30 de secunde.

Se adauga untul moale si jumatate din compozitia cu ou.

Se incepe la viteza mica a mixerului apoi se creste viteza timp de un minut.

Se adauga gradat in doua trepte si restul de amestec de ou cu cacao.

Se mai bate inca 30 de secunde.

Se toarna in forma cu spatula, si se coace aproximativ 35 40 de minute, in functie de cuptor( la unele cuptoare chiar 45-50 de min...se verifica cu scobitoarea sa fie uscata cand este introdusa in mijlocul checului.

Bine infoliata sa pastreaza cateva zile la temperatura camerei( insa nu are sanse caci este prea buna!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu