Chec din albusuri cu cacao

de alilianaa in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 4332 vizualizari

 

Foarte bun.. aproape mai bun decat cel cu galbenusuri. Destul de dens si consitent.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • ornamente de ciocolata ( 2 lingurite)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao:

Batem alusurile impreuna cu un praf de sare  foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa, frumoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam la o viteza inceata. Scoatem telurile si cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus, incorporam faina si praful de copt ( amestecate) lingura cu lingura. Adaugam si ornamentele de ciocolata si amestecam.

Intr-un castron punem 2 linguri din compozitia de albus si amestecam cu o lingura de cacao.  Pregatim o tava de chec. O tapetam cu hartie de copt. Adaugam aluatul, iar la final punem compozitia cu cacao, dupa preferinta si inspiratie si amestecam.

Dam checul la cuptor pentru 30 minute. 

Il scoatem, il asezam pe un gratar si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel