Chec fluturas

de reisnaor_2006 in Prajituri, 25 Mar 2014 | 3228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • zahar-300 gr,
  • ulei -75 ml,
  • lapte -75 ml ,
  • faina -300 gr,
  • 1 plic praf de copt,
  • cacao 75 gr,
  • 1 esenta vanile,
  • 1 esenta rom.

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fluturas:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul, se amesteca bine. La final se pune faina cernuta si praful de copt, se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.

Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de vanilie si se toarna intr-o tava rotunda.

In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom si se adauga  peste cealalata ,cu paleta facem forma de fluture si surplusul se trage inauntru cand este in cuptor. Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fluturas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec "Zi și Noapte"