Chec fluturas

de reisnaor_2006 in Prajituri, 25 Mar 2014 | 2845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • zahar-300 gr,
  • ulei -75 ml,
  • lapte -75 ml ,
  • faina -300 gr,
  • 1 plic praf de copt,
  • cacao 75 gr,
  • 1 esenta vanile,
  • 1 esenta rom.

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fluturas:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine. Treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul, se amesteca bine. La final se pune faina cernuta si praful de copt, se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.

Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de vanilie si se toarna intr-o tava rotunda.

In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom si se adauga  peste cealalata ,cu paleta facem forma de fluture si surplusul se trage inauntru cand este in cuptor. Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fluturas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in 2 culori