Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt, un varf de cutit turmeric, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam lingura cu lingura si apa minerala, mixand la viteza mica, apoi renuntam la mixer pentru ca urmeaza sa incorporam faina si albusurile.
Ajutandu-ne de o lingura de lemn, incorporam spuma de albusuri si faina.
Impartim amestecul obtinut in doua, intr-o parte vom pune 2 linguri de cafea ness, iar cealalta parte mai poate fi colorata, dupa preferinta cu putin turmeric.
In tava tapetata cu hartie de copt turnam intai amestecul cu ness, presaram semintele de mac, apoi turnam amestecul galben.
Presaram samburi de nuca taiati si zahar colorat, apoi dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea (175 grade aprox.35 min. )
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca, portionam si servim.
Pofta buna!