Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

de susu in Dulciuri, 22 Oct 2012 | 6045 vizualizari

 

o minunatie de chec parfumat si ciocolatos pentru iubitorii de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita potrivita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 90 gr unt
  • 2 oua
  • 150 gr lapte cantarit ca si greutate
  • 2 oua mari
  • 90 gr ciocolata neagra amaruie
  • 70% cacao
  • 1 fiola esenta vanilie
  • un praf de cardamon
  • 1 vf cutitun praf de scortisoara
  • 1 lingurita esenta cafea
  • cateva bucatele ghimbir confiat taiat foarte fin
  • 1 mana stafide
  • esenta rom
  • cognac
  • 1 mana nuca macinata
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 lingurita coaja lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea:

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se usor. Nucile se dau putin la cuptor dupa care se curata de coaja si 1/2 se macina fin si 1/2 se toaca mai marunt. Faina se cerne o data si se amesteca cu ingredientele uscate (cacaoa cernuta, praful de copt, bicarbonatul, nuca, ciocolata taiata cuburi mici, ghimbirul tocat si condimentele). Peste oua se adauga compozitia de lapte si unt impreuna cu coaja de citrice si se mixeaza. La sfarsit adaugam faina in transe si amestecam usor de jos in sus. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac dupa care se pun in compozitia finala cu tot cu lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata