Chec pufos

de nico_nico in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 10636 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
 
Este un chec foarte pufos.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua 
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • 3 pumni de nuca prajita putina si taiata cu cutitul marunt
  • 1 borcan de visine fara samburi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca cele de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa faca spuma, se adauga rand pe rand 8 linguri de zahar si se continua baterea pana creste in volum si s-au intarit. Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga in fir uleiul, ca la maioneza, se continua baterea pana isi dubleaza volumul si topeste zaharul tot. Albusurile se amesteca cu galbenusurile, apoi adaugam faina in ploaie si praful de copt. Din compozitie, lasam cateva linguri bune pe care le amestecam cu cacaua. Intr-o tava dreptunghiulara, punem hartie de copt, punem compozitia galbena, apoi nucile taiate marunt, compozitia maro cu cacaua si deasupra visinile fara samburi. Se coace la foc potrivit, 30-35 minute. Dupa ce se coace, se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

ieri la 09:54

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

pe 12.03 la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit sau Prajitura desteapta