Chec pufos cu ciocolata

de LUK in Prajituri, 26 Ian 2011 | 8649 vizualizari

 

Daca tot a fost azi ziua checurilor am zis sa fac si eu unul...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • o esenta de rom mica
  • 2 linguri  de ciocolata cu lapte rasa pe razatoarea mica(eu am folosit ciocolata cu cereale expandate)
  • 2 linguri de ciocolata cu lapte bucatele mici
  • 2 linguri de lapte +50gr ciocolata alba pt glazura(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu ciocolata:

  Se separa albusele de galbenusuri.Untul se incalzeste pe foc si caldut  se amesteca cu galbenusele.Se adauga si laptele.Batem albusurile spuma cu zaharul.Peste galbenusuri adaugam alternativ albusurile batute cu faina amestecand usor.La final adaugam praful de copt si ciocolata.Se unge cu ulei tava de copt si se toarna compozitia.Am copt 30 min in cuptorul preincalzit la 150 de grade.

Dupa ce s-a copt se scoate din tava si se pune pe un platou.Pana se raceste se face glazura.Punem ciocolata rupta bucatele mici la topit impreuna cu laptele.O turnam calda peste checul rece.(eu am avut o ciocolata cu bucatele mici de alune)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler in foitaj