Un chec foarte pufos si delicios.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele, zaharul vanilat si praful de copt. Se mixeaza cca 3 minute, pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta, pana se incorporeaza.
Separat ciresele se curata de samburi. Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt, turnam putina compozitie, adaugam ciresele,si tot asa procedam in ambele tavi pana terminam compozitia si ciresele.
Se introduce la cuptor, pentru cca 25-30 min, la foc potrivit.
Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet. Pofta buna!
1
putem inlocui ciresele si cu visine.
2
praful de copt trebuie stins in putina zeama de lamaie sau otet.
3
nu trebuie pus zahar peste fructe ca sa nu lase zeama si iasa destul de dulce.
4
lasati sa se raceasca checul bine ca sa-l puteti taia felii fara sa se sfarame,eu nu am niciodata rabdare.