Chec pufos cu portocale

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Iun 2016 | 5493 vizualizari

 

Inspitaria a venit de la Gabytza. Intradevar un chec foarte, foarte pufos si bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 80g faina
  • 60ml suc de portocale proaspat stors
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g + 75g zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 8g amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu portocale:

Se separa ouale.

Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat.

Se adauga uleiul si sucul de portocale si se mixeaza in continuare.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit coaja rasa de portocala.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 75g zahar si amidonul si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se pune peste galbenusuri si se omogenizeaza usor cu o spatula de jos in sus.

Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu faina. Eu am folosit forma de guguluf.

Sa alegeti un vas mai mare deoarece creste foarte mult.

Se introduce in cuptorup preincalzit la foc mic pentru 45-50 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se scoate din forma (la mine a fost destul de greu ca a crescut peste) si se lasa la racit complet.

Se poate presara cu zahar pudra.

Se feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]