Chec simplu

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Apr 2014 | 5988 vizualizari

 

Este simplu facut pentru mic dejun spre a fi mancat cu laptic.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar ulei
  • 2 oua
  • 4 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 2 lingurite cacao
  • o mana de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.

Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine.

Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Rezulta un aluat moale care curge.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.

Se toana aproape tot aluatul in cele doua tavi pastrand putin aluat.

Aluatul pastrat se amesteca cu cacaoa si stafidele si se pune in fiecare tava.

Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.

Se introduce in cuptor 30-35 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.

Eu l-am lasat simplu ca merge mai bine cu laptic.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune si nuci, rahat sau fructe confiate.

2

Daca se pune ulei de masline seamana foarte mult cu cel mancat in Grecia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine