Chec tigrat

de Patty in Mancare copii, 15 Mai 2016 | 8888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua;
  • 250 g zahar;
  • 230 g faina;
  • 70 ml ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingura de cacao;
  • colorant alimentar galben;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigrat:

 Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).

   Separat,galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste.Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie.

   Dupa aceasta vom amesteca cu o spatula galbenusurile cu bezeaua de albusuri,dupa care vom turna si faina.Amestecam compozitia usor pana la omogenizare.

   Compozitia obtinuta o impartim egal in 3 vase:compozitie,compozitie in care punem 2-3 picaturi de colorant galben,compozitie amestecata cu 1 lingura cacao.

   Turnam compozitia in 3 pungi care le taiem la varf,dupa care in tava de copt tapetata cu faina vom turna compozitia alternand culorile.

   Dupa fiecare rand vom presura cacao,apoi repetam operatia pana terminam compozitia din pungi.

   Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

03.06.2016, 08:29

Frumos!

Ina 1

03.06.2016, 09:50

nu prea-s adepta colorantilor, ii folosesc foarte rar, dar checul tau e... superb

Patty 1

03.06.2016, 11:38

Ina,colorantul alimentar galben poate fi inlocuit cu un colorant natural(tumeric,sofran)....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]