Chec Tradaro cu Rama mit Butter

de tradaro in Prajituri, 21 Dec 2014 | 5114 vizualizari

 

Checul Tradaro cu Rama mit Butter este o reteta proprie care farmeca pe oricine gusta din acest preparat din categoria dulciurilor.
Daca se prepara cu atentie checul este usor de realizat, mai ales ca nu se foloseste praf de copt, bicarbonat, drojdie, ulei sau alt ingredient pe care alte persoane le folosesc cu regularitate.
De cand am introdus in reteta Rama mit Butter checul iese mai pufos si se crapa frumos pe mijloc.
Aveti ocazia sa realizati un desert foarte delicios cu Rama mit Butter.

 

INGREDIENTE

  • · 8 oua
  • · 420 g faina
  • · 320 g margarina (Rama mit Butter)
  • · 500 g zahar pudra
  • · 4 pachetele zahar vanilat
  • · 3 linguri lapte
  • · 2 linguri cacao
  • · 2 linguri zahar pudra
  • · 15 ml rom (3 sferturi sticluta)
  • · 50 g rahat de culori diferite taiat in cubulete mici
  • · 50 g stafide
  • · 6 linguri rase cu nuci macinate si putin prajite
  • · Rama mit Butter pentru uns tavile de chec
  • · 2 linguri cu faina pentru tapetat tavile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Tradaro cu Rama mit Butter:

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire.

Stafidele se inmoaie in apa calduta.

Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu mixerul margarina, zaharul vanilat si cele 3 linguri de lapte pana cand margarina devine o crema.

Se adauga 500 g zahar pudra si se freaca pana la amestecarea zaharului cu margarina.

Ouale se sparg toate in 2 castronele pentru a se verifica sa nu apara surprize cu oua stricate. Nu se separa albusul de galbenus.

Din castronele se rastoarna cate 2 oua peste margarina si dupa ce ouale s-au incorporat in margarina se adauga o parte faina, apoi alte 2 oua si o alta parte faina si tot asa pana se termina ouale si faina.

Se freaca bine pana se omogenizeaza compozitia.

Tavile de chec se ung foarte bine cu Rama mit Butter si apoi se tapeteaza cu faina.

Se pune jumatate din compozitie in tavi si se niveleaza.

In compozitia ramasa se pun 2 linguri de cacaco, 2 linguri zahar pudra si 50 ml rom si se freaca pana la omogenizare. Apoi se adauga stafidele scurse de apa si rahatul si se amesteca bine.

Peste compozitia din tavi se presara nuca macinata apoi se toarna in mod egal compozitia cu cacao.

Dupa ce s-a nivelat compozitia se presara restul de nuci macinate si se taseaza pe toata suprafata compozitiei cu o furculita.Apoi se baga la cuptor si se coc timp 65 min la foc mediu.

Nu se mai umbla la flacara cuptorului.

Cand se scot tavile din cuptor se incearca checurile cu un fir de pai sau un bat de frigarui pentru a vedea daca sunt suficient de coapte.

Se lasa chec-urile in tavi cca 30 min apoi se scot si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Checurile sunt aromate si foarte gustoase.

Succes si pofta buna!

TIPS-URI

1

· Compozitia este pentru 2 tavi de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Tradaro cu Rama mit Butter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zebra