Chec zebra pufos

de cristeena20 in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 8669 vizualizari

 

Am preluat reteta lui Motanel si a iesit un chec foarte pufos si aromat. Va recomand aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la lamaie
  • putin suc de lamaie
  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • optional nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra pufos:

- Separam albusurile de galbenusuri. Nu uitati sa fie ouale la temperatura camerue, sa se bata bine albusul. Albusurile le batem spuma intr-un vas cu putina sare si cand s-a intarit adaugam vanilia si zaharul, continuand sa batem bine, pana devine ca o bezea mai tare. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul cu o lingura de lemn si turnam cate putin din compozitie peste albusuri, amestecand cu o spatula , cu miscari de sus in jos. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt. Aduagam faina treptat in ploaie , amestecand cu spatula de sus in jos. Impartim compozitia rezultata in doua parti: in una adaugam cacaoa si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. 

- Tava de chec o ungem cu unt si o pudram cu faina (sua folositi hartie de copt) . Puneti cate o lingura de compozitia alba in mijloc, puneti o lingura din compozitia neagra si repetati, avand grija sa fie merue in centru. Astfel checul va avea un aspect zebrat,

- Puteti presara cu nuci mascinate sau doar zdrobite deasupra . eu nu am avut , dar sincer imi palce cu nuca mult.

- Se da la cuptorul incins pt cca 40 min. Testam cu scobitoarea si daca iese curata scoatem. Cand se mai raceste se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra de post