Cheescake spumos, fara foc

de klausenburger_adica Lacrima in Torturi, 27 Mai 2012 | 6617 vizualizari

 

O minune rapida, foarte usoara si prietenoasa cu toate dietele posibile (cu conditia sa se puna limita la numarul de felii - daca se poate).

O bucurie de joaca prin bucatarie intr-o zi cand afara ploua si simti nevoia sa te premiezi pentru rabdarea de a asculta cum cad picaturile de ploaie peste tot, dupa cel putin o saptamana in care le-ai rabdat cu stoicism: pic-pic-pic-pleosc!

Duminica cu dor si soare sa avem :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti cu ovaz si ciocolata
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • 50 gr unt
  • 150 ml de lichior-crema de whiskey
  • 1 pliculet de gelatina
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 300 ml frisca vegetala
  • 2 fructe de kiwi pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake spumos, fara foc:

1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm) si preseaza aluatul pe fundul tavii; ataseaza cercul si da tava la frigider:

2. bate frisca spuma tare, scoate din ea aproximativ 100 de grame si intr-un vas separat si adauga peste ea branza de vaci, bate bine cu mixerul aceasta compozitie cu restul de lichior-crema de whiskey si cu zaharul vanilinat; dupa ce s-a transformat intr-o crema fina, las-o deoparte;

3. pune la inmuiat gelatina in apa rece; separat, pune pe foc fructele de padure, apa cat sa le acopere si 4 linguri de zahar; fierbe fructele pana se ingroasa putin siropul, apoi adauga gelatina inmuiata in siropul cu fructe, racit;

4. amesteca cu grija fructele din sirop cu branza, apoi toarna branza in restul de frisca amestecand cu grija pana obtii o spuma consistenta;  pune crema peste blatul racit si intarit apoi repune tortul la frigider, peste noapte;

5. zdrobeste restul de biscuiti (nu prea tare) si presara-i peste tort, in rest decoreaza dupa cum doresti.

TIPS-URI

1

pune la frigider siropul de fructe cu gelatina care iti ramane - din el poti face decoratiuni pentru tort, o minune!

2

inlocuieste, daca ai, lichiorul-crema cu Alchermes (lichior italian pentru Zuppa inglese), gustul va fi net superior!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake spumos, fara foc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

ULTIMELE COMENTARII

bojo

I'm from Canberra, and a colleague recently told me about <a href="https://galacticwins-online.com">Galactic Wins</a>. I decided to try blackjack and was pleasantly surprised by how realistic the game was. The interface is easy to understand, the online atmosphere is exciting, and the limits allow you to choose a comfortable option. I especially liked that you can play at home and still feel the thrill of a real casino. Now it's my favorite online entertainment for the evenings.

Cozonac cu nuca si cacao

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheescake