Cheesecake cu brânză Ricotta

de Zamfira in Dulciuri, 30 Iul 2016 | 4312 vizualizari

 

Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia, se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului.
Încercăm o nouă reţetă? Vă propun un cheesecake ce are la bază ricotta, iar fructul ce-i va domina gustul …. căpşuna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ricotta
  • 250 ml frişcă naturală
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 50 g zahăr pudră
  • 400 ml iaurt greces de afine
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 700 g căpşuni proapete parfumate
  • 1,5 pachete de pişcoturi
  • 2 esenţe de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu brânză Ricotta:

Batem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider. 

Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe.

Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate din căpşuni pentru a le omogeniza în cremă, cealaltă jumătate de căpşuni le tăiem doar în două, ele vor servi la ornat pe lateral şi deasupra cheesecake-ului.

Adăugăm în crema de ricotta cele două pliculeţe de gelatină, conform instrucţiunilor de pe plic, adăugăm frişca şi căpşunile mărunţite.Într-o tavă de tort cu margine detaşabilă vom aşeza pişcoturile şi le vom stropi cu cele 2 esenţe de rom amestecate cu 30 ml apă.

Aşezăm jumătăţile de căpşuni pe marginea tăvii, punem crema şi nivelăm. Ornăm deasupra cu căpşunile rămase.

Timp de aştepare 6-7 ore, la rece în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu brânză Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu dulceata de capsuni