este prima data cand fac si sunt super multumita de rezultat...eu am inlocuit crema de branza cu ricotta.
PT BAZA:
PT CREMA:
PT DECOR:
Pregatim prima data baza:
macinam biscuitii,intr-o craticioara punem untul cu mierea pe foc sa se topeasca apoi adaugam biscuitii.
Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu folie de plastic si o uniformizam cu mainile,apoi deasupra punem cateva capsuni spalate.Bagam tava in frigider pana se intareste baza(40-50 de minute).
Pregatirea cremei.
frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam ricotta si piureul de capsuni si amestecam bine.
Punem gelatina la inmuiat pt 5 minute,dupa care o stoarcem si o punem cu 2 linguri de smantana pe foc mic pana se topeste,apoi o punem peste crema de branza.
Separat batem smantana cu vanilia si 2-3 linguri de zahar si o adaugam peste crema de branza,amestecam si punem totul peste baza de biscuiti si capsuni.
Nivelam si dam la frigider pt 3-4 ore(o noapte chiar).
decorul(sosul de capsuni):
Spalam capsunile si le taiem cubulete;le punem cu apa,zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana se ingroasa.
Cand s-a racorit bine turnam peste cheesecake-ul nostru scos din tava,apoi mai lasam 30 de minute la frigider si servim o minunata felie racoritoare,delicioasa,cremoasa....